nedjelja, 8. kolovoza 2010.

Tri stara "Dnevnika", od kojih je objavljen samo ovaj prvi, ako se ne varam...

4 komentara:

dzuka kaže...

a, eto, ja bih ovdje volio vidjet nekaj novog, nekaj nacrtanog, nekaj gotovog. na kraju krajeva, za promjenu, volio bih vidjet i nekaj shto je bio cisti posao. ne mora to bit nis cime si zadovoljan (iako moze, naravno) al, eto da bude drugacije od redovitog repertoara ovog bloga koji se (samoironicno?) zove 'radiona'.

Dan kaže...

Dragi Dzuka,
krenimo od kraja. U nazivu "Radiona" nema nikakve ironije! Naprotiv, ona je mala posveta mom djedu i njegovoj "Radioni" uz koju sam živio cijela ljeta, a neko vrijeme i cijele godine. Djed je bio bravar, radiona dakako bravarska; više manje opčeg usmjerenja...Tu se švasalo, tokarilo, tuklo, narezivalo, pililo, brusilo i šrafilo sve što je s metalom imalo veze. Nagledao sam se metalnih ograda, okova, šarki, šasija, nosača, lanaca, okvira etc, etc....
To je bio njegov saroliki i svakodnevni "redoviti repertoar".
I učinilo mi se da baš u toj raznolikosti(!) pristupa mediju kojim se bavimo(on železom, ja stripom), ima puno sličnosti.
Zato Radiona.
Ovo drugo...
Ti bi volio vidjeti od mene "nekaj novog, nacrtanog, nekaj gotovog....Cisti posao").
Kaj se tiče "nacrtanog i gotovog" n.p. objavio sam ovdje brdo nacrtanog(!) materijala. Recimo gotove table "Dnevnika", "Poezije u stripu", "Banketa u Blitvi", gotove stranice "Kaj su jeli", razne (gotove) skice, krokije, fotke...
Od "novog" koliko se sjećam objavio sam ovdje više stranica stripa o boksu (u nastajanju), dio scenarija za isti, radni materijal/studije za strip iz WW1; i opet sve te skice itd. Vjerojatno sam nesto i zaboravio...
Sto se tice "cistog posla" (tvoj termin) u stripu, to je uglavnom ono sto sam radio za "Modru lastu". Cetiri epizode u četiri različita zanra... ("Poeziju..." ovdje izdvajam.)
Na kraju, blog "Radiona" me veseli i zato jer mogu pokazati neke stvari na kojima "ničim izazvan" radim; a one druge ako ih i bude, vidjet će se ionako negdje drugdje.
:)

dzuka kaže...

novog, nacrtanog, gotovog u jednom. to sam mislio. dnevnici, banket, poezija su stari, bokseri su nezavrseni. do 'modre laste' se ne dolazi lako ako ne radis za njih ili imas dijete koje ide u skolu, pa mi se cini da bi ovo mjesto bilo zgodno da se to pokaze, ne?
skice i crtezi su sjajni, ali volio bih vidjet gotov strip.

Dan kaže...

Gotove stripove (duže) ovdje uglavnom neceš vidjeti, jer sam blog zamislio kao mjesto gdje mogu pokazati cime se sve i na koji nacin bavim; a ne mjesto za pokazivanje dužih, gotovih radova.
Zato ovo i jest "Radiona", a ne recimo "Izlog".
Ove stvari koje spominješ kao "stare" uglavnom takve i jesu, ali obzirom na komentare koji su ovdje došli izvan naših granica, mnogima su i nove.
Osim toga, neki se naslovi i nastavljaju...
Ali, da skratim:
Bit ce, nadam se vrlo skoro, objavljen i po koji novi strip; ali ne baš na ovoj adresi.
:)