četvrtak, 10. studenoga 2011.

Intermezzo


Najnoviji materijali glede Zvjezdanih karata konačno su mi stigli(!), ali trebat će neko vrijeme kako bi se obradili i objavili...
Dok se to ne odradi, (a kako i sam već teško gledam svoj zadnji post), evo jedne ilustracije/montaže koju sam iskolažirao negdje u drugoj polovici 80-ih (Nedjeljni Vjesnik"?)...
-Marjan Paradoksija kaže...
Sjajna ilustracije! I kolor, naravno! Iako je iz 80-ih, i danas je mnogo vukova koji zavijaju na zdrav mozak!A zdrav mozak je, kao i mesec, lep, ali usamljen u moru tmine, pred nama, ali nama ipak nedokučiv, tako jednostavan, a ipak impresivan!!!P.S. ilustracija je komplet tvoja?
-Poštovani Marjane, možda ti je promaklo da je ovo kolaž. Iskoristio sam fotografiju vukova iz nekog časopisa; na koju sam zalijepio crtež mozga koji sam izrezao iz neke knjige čini mi se... Tada još nije bilo Phtoshopa, pa sam ovaj "sjaj" oko "mjeseca" jednostavno izbrisao s podloge grubljom gumicom.
Jest da je izvedba banalna, ali mislim (a čini mi se i ti), da poruka traje...

Broj komentara: 5:

Marjan Paradoksija kaže...

Ova tvoja montaža mi ne da mira, nekako me je njena simbolika opčinila, pa sam uz svoj komentar bio inspirisan i da napišem jedan tekst koji sam objavio kod sebe na blogu.

http://paradoksija.blogspot.com/2011/11/lajanje-na-zdrav-mozak.html

I da, poruka definitivno još traje!!!

Marko kaže...

Kolaz je zaista jako dobar, a to sto je uradjen "peske" je jos veci kvalitet...

Rick kaže...

Slažem se sa Markom. Izvrsno! Redovno pratim Paradoksiju, od sada ću i Radionu! Čitao sam i promatrao i ranije postove na Radioni, ali na ovaj nisam mogao ostati bez komentara.

Anonimno kaže...

Bilo bi dobro da promijenite pozadinu. Ovako crna podsjeća na groblje a i rijetki postovi samo produbljuju dojam. Šteta.

Andrijana kaže...

Ja ne mogu da verujem da je ovo kolaz, pravljen osamdesetih! Zato me i chudilo, dok sam chitala Maksin blog, shto je Mesec tako smezuran :))) ;)