četvrtak, 26. veljače 2009.

Dakle, ovo je za sad zadnja skica iz te serije 1979-82.
Kako izgleda, opet nisam neke postavke postavio kako treba, pa koga zanima nek se spusti u predhodnu stranicu arhive dolje, da vidi sve danas ubačeno.

Broj komentara: 11:

franjo kaže...

Jeremiah Jonson?

Dan kaže...

Lako moguće.
Ali, sve su to skice, pa se šara/lo...

dzuka kaže...

znaci tako je crtao dvadeset(inesto)godisnji gacic? prilicno zrelo,moram priznati, i da si napisao da si ih crtao dvadeset ili trideset godina kasnije, ne bih imao razloga sumnjati.
jesi crtao, skicirao i one prekrasne i tako karakteristicne western pejsaze?

Dan kaže...

Dzuka, Dzuka… Osjecam hladne vjetrove nepovjerenja.
Zelio sam ovdje objaviti skice i radove koji bi pokazali da sam se uz «hermetične i dosadne radove» uvijek bavio i žanrovima koje sam volio u djetinjstvu; koje uostalom, volim i danas.
Ako postoje neke nedoumice, navrati u pravu (a ne virtualnu) Radionu, pa se možemo uz iće, piće i u dobrom društvu, zabaviti i premetanjem mojih radova iz tog doba.
Što se tiče pejsaža, tu si uglavnom u pravu. U ono vrijeme bilo mi je važno «svladati figuru». Jer su me učili, a u to i danas vjerujem, da: «Ako naučiš crtati ljudsko tijelo, naučio si crtati sve.» T.j. ostalo su «nijanse»…

dzuka kaže...

kakve hladne vjetrove? ovo sam mislio kao kompliment. ocekivao bih od tako ranih radova neke pocetnicke nespretnosti. a nema ih.
slazem se da je nauciti crtat ljude najvaznije, ali i okruzenje je vazno, zbog stotinu razloga. autenticnost, uvjerljivost, atmosfera, kontekst ...

dzuka kaže...

i, da, iako ne postoje nedoumice, prihvacam poziv na pice u pravu radionu! :)
za desetak dana bi mi trebao krenut laganiji period s poslom, pa bih mogo svratit.

dzuka kaže...

nego, nisam siguran jel ti e-mail adresa koju imam jos sljaka. mozes mi se javit na moj mail?

Dan kaže...

To je ta falinga "postova" i "mailova"...
C(esto se ne isc(ita na pravi nac(in što je tko htio rec(i, pa sam i ja valjda krivo shvatio...
Uglavnom, poziv u Radionu je tu!
Javi bar dan ranije, da znam kako gastronomski prirediti ovo druženje!
Bilo bi mi drago da nam se pridruže Frano, Franjo, kao i dva strip barda s kojima smo se družili kod našeg zadnjeg susreta.

dzuka kaže...

je, susrecem se cesto s tim. natipkanom tekstu fali intonacija, pa se moze krivo protumacit. a nekad sam i nejasan jer zbog sporog tipkanja pisem sturo.
svakako cu ti se javit prije nego dodjem (ni ne znam di si tocno) i bilo bi mi drago da nam se momci pridruze, ali ti je jasno da se onda tu vec radi o organiziranju omanjeg strip festivala. :)

jurica kaže...

i tako nema novih postova od 26.2. kao i obicno - nesto se krene, ali onda:
a) dosadi?
b) krene se s necim drugim?
c) ne poluci ocekivane reakcije?
d) ne poluci ocekivane financije?
e) ?

ne kuzim, stvarno ne kuzim zasto jedina konstanta tvoje (Vase bi bilo sasvim primjereno, ali eto - na internetu smo) duge i zanimljive karijere moraju ostati nedovrseni projekti?

jos me boli ona enciklopedija stripa. to se ne oprasta. sorry, ali ubijanjem tog projekta u zacetku stekao si u meni jednog dozivotnog "neprijatelja" (bez nekih krvolocnih namjera, doduse).

Dan kaže...

Eh, Jurice, baš sam ti napisao lijep i opširan odgovor/e, a onda mi moj stari PC sve pojede...
Bit ću zato sada puno kraći, pa se unaprijed ispričavam glede nijansi.
Radiona je zapela, jer sam se razbolio.
Enciklopedija nije imala nikakvu podršku kolega. Naprotiv, bilo je to tiho, ali temeljito miniranje projekta baš od onih za koje bi bilo logično pretpostaviti da bi im (a i svima nama) ideja i cijeli projekt trebao koristiti.
Postavilo mi se nakon toga pitanje:
Zašto? Za koga?
U pravu si oko mojih nezavršenih "projekata". Tješim se pretpostavkom, da i u tim strip restlovima neko mlado talentirano oko može pronaći inspiraciju...
"Radiona" će biti osvježena tokom ovog tjedna.
Zaista mi je drago da si se javio.