srijeda, 28. rujna 2011.

Zvjezdane karte 2
Iz fonograma konferencije za tisak voditelja programa arheoloških istraživanja WAARFa Prof. Carleton Coon jr.: Naknadno, dijelom objavljeno 11.09.2011. u nedjeljnom prilogu „Dagsavisen“a; Norway;.
-PROFESORE COON, VAŠA JE ORGANIZACIJA I DO SADA...-Prof.Coon: To nije moja organizacija.-NARAVNO... MISLIM, ORION JE I DO SADA PROVODIO ZANIMLJIVA ISTRAŽIVANJA. DA LI JE OVDJE U PITANJU NEŠTO POSEBNO ILI SE RADI O PRIREDBI RADI OBNAVLJANJA ILI PRIVLAČENJA DONACIJA...-Dakle, (NPA... je li?) radi se o nalazištu koje je se pokazalo i više nego zanimljivo. Mi smo gotovo odmah, već na terenu uočili da tu postoji neki sistem... Ono što se nije uklapalao, naizgled nije uklapalo, bila je vidljivost takvog rasporeda zvjezda s tog mjesta... No, Lind... Ovdje i prisutni Prof. Lindenbrok, odmah je upozorio na precesiju. To se izgleda pokazalo ispravnim, ali za potvrdu je naravno trebalo i vremena.-MOŽETE LI NAM TO OVDJE POJASNITI?-Vi naravno znate da se Zemlja okreće oko svoje osi, ali nagib te osi, nagib Zemlje slijedi putanju određene kružnice t.j. mijenja se kroz vrijeme. Tako da s istog mjesta pogled prema nebu i zvjezdama, danas nije isti kao i onaj prije recimo 15, 25 ILI 30 000 godina N.P.... Najkraće rečeno. Ali, u podjeljenim materijalima imate sve to prikazano putem crteža...- DAKLE, DOK STE RADILI NA TERENU VI JOŠ NISTE ZNALI O ČEMU SE RADI. DA LI STE SADA SIGURNI...?-Kako sam već rekao, nama se odmah učinilo da tu postoji neki sistem. No... Teško je vjerovati, ali danas vi na samo 6 adresa možete dobiti informaciju ovakve vrste. Mislim, odmah dobiti... Samo neki Instituti, zvjezdarnice itd. imaju ugrađen softver kojim vam prontno mogu isporučiti podatke ove vrste. I to, ako žele tj. imaju dozvolu vlasti. Zašto, ne znam?! Dva od takvih „laboratorija“ su na teritoriju bivšeg SSSRa. Međutim, njihov je odgovor stigao prvi. Potvrdili su , kao nešto kasnije i Ohio state institut te Brazilian academy of sciances, da se sa otprilike 60/70 postotnom sigurnošću može potvrditi kako se radi o autentičnom i vjernom bilježenju rasporeda zvijezda iz neolitskog razdoblja i to upravo sa ovog mjesta na kojem smo „karte“ i našli...-PROFESORE COON ...-Molim vas, pitanja možete postavljati i drugim ovdje prisutnim članovima tima.-OSIM ZVJEZDANIH KARATA, O DRUGOM IZNENAĐUJUĆEM NALAZU SA ISTOG MJESTA GOVORE I OVE SLIKE KOJE DOLAZE IZ LABORATORIJA U PENNSYLVANIJI. MOŽETE LI NAM NEŠTO REČI O TOME?

-Prof. Anton Linednbrok: Jedino što ja, mi, možemo potvrditi jest da je i ovo sitno kamenje, ti meteoriti, na Arbitu nađeno. Vidjeli ste i dio tih analiza... Ne bih se za sada dalje upuštao... Možda bi trebalo pričekati još jednu provjeru, usporediti...–ŠTO TE SNIMKE ZAPRAVO POKAZUJU?-Da... Ne bih se usuđivao kalkulirati... Baš zato neka se sve provjeri do kraja. Koliko se može. Mi smo bez ikakava predumišljaja ovaj materijal odmah poslali u Scranton, jer su se oni i do sad pokazali kao najozbiljniji autotitet u analizama ove vrste. Već za nekoliko dana dobili smo prve rezultate. Ali moram reči i to, da od tada, dakle već više tjedana, nikakvi novi materijali nisu stigli na našu adresu. Naravno da smo u kontaktu, ali čini se da i oni tamo imaju nekih problema... Tehničkih kako kažu. Uglavnom, čekamo.-MISLITE LI DA SE MOŽDA RADI O NEKOJ VRSTI OPSTRUKCIJE, ZATAŠKAVANJA ILI...
-prof. Coon: Ne želimo u to vjerovati. Ako ste mislili... Mene politika ne zanima. Nama je rečeno... Gledajte, mi smo tamo radili. Moja ekipa i ja; „Timecoon squad“ kako nas zovu još od one reportaže, na toj smo lokaciji prisutni otprilike tri godine. Nađeno je više alata, najviše keramike, nešto nakita. Naravno i ovi predmeti o kojima sada govorimo. O ovom posljednjem, mišljenja su iznjeta i danas, neke analize napravljene... Mene politika ne zanima. Ako prilike budu dozvoljavale mi ćemo biti tamo ponovo, još prije idućeg ljeta.-ZAŠTO? ŠTO JOŠ OČEKUJETE NAĆI NA TOM PROSTORU?-Po nekim našim procjenama u širem radijusu Arbita, postoje ili bi morali postojati još neki zanimljivi lokaliteti. Ne, ne odnosi se sve na neolitsko razdoblje. U ovom trenutku bih vam se zahvalio. Ne, nažalost... rekao sam sve što sam mogao. Hvala.PSI ovom prilikom zahvaljujem prijatelju JWu, Johanesu Wigenu, koji se potrudio poslati mi ovaj prijepis. Također zahvaljujemi i gospođi Jolandi Bilich, koja je našla vremena za prijevod ovog teksta.

SLIKE:


Gore: Mliječni put 1;Dolje: Meteo bio 4.