subota, 4. rujna 2010.

Evo, nešto posebno za za Dzuku, ali i druge brojne obožavatelje: Gotovo pa najnovije, skoro i završeno (fali upis teksta i nešto dorade na prvoj tabli posebno).
Radi se o kratkom stripu prema scenariju Marijana Ferenca.

Broj komentara: 11:

franjo kaže...

Konačno...

Dan kaže...

Mda... Ali pitaj si prijatela zašto...

dzuka kaže...

uf. posebno za mene. a ja odavno nisam navracao.
jebiga, ispast ce da sam samo ceko da nesto gotovo stavis, da bi te ja iskritiziro, ali ...
jedinu pohvalu koju ti mogu dati je ona koja te uvijek ide; graficki zanimljivo, ekspresivno.
medjutim ja ovdje jedva razaznajem sta je nacrtano. vidim vojnike, civile, pozar. ne mogu skuziti da li se ijedan lik ponovo pojavljuje. ni trunke naracije. biti ce valjda jasnije kad tekst bude upisan.
eh, da. jos jednu pohvalu sam duzan. za nesto novo i (skoro i) zavrseno. : )

Dan kaže...

…”ja ovdje jedva razaznajem sta je nacrtano.”
”ne mogu skuziti”…
”biti ce valjda jasnije” …
E pa Dzuka, ja se vec duze vrijeme trudim, ali na kraju izgleda da ti ipak ne mogu pomoci.
(Zato, drzi se ti svojih trokuta/ravnala i crtaj pisoare po uputama tih genijalnih «scenarija», koji mozda nekog i zabavljaju, iako i zapravo nikome ne govore nista .
Sigurno je sigurno.)

No, tko zna?!
Jos nisam odustao od tebe; jer jednog dana mozda…
Ja sam vjecni optimist.

dzuka kaže...

eto, sad se ti ljutis, a ja sam iskreno reko kaj mislim.
ne moras se trudit oko mene. ne treba mi pomoc. slobodno odustani od mene. nema smisla da ocekujes od mene da radim ono sto ti mislis da bih trebao. i nema potrebe za vrijedjanjem.
ja ne mislim da bi ti trebao crtat po tudjim scenarijima, sa ravnalima i trokutima. ali bih volio ponekad procitat neki tvoj strip. tvoj strip. procitati.
ali i ja ocigledno ocekujem od tebe nesto sto ne mogu dobiti pa se ispricavam zbog toga. necu vise.

Anonimno kaže...

Sto reci nakon ovog suma u komunikacijskom kanalu izmedju umjetnika i zanatlije? Najbolje da prihvatite jadan drugog onakve kakvi jeste, a ne da pokusavate mijenjati jedan drugog.
Inace, strip je za mene osvjezenje jer je Dule /lenj ko crna zemlja/ konacno nacrtal nekaj novoga.
Ne slazem se da u ove 4 table ne postoji naracija i da su likovi neprepoznatljivi. Ko poznaje dosadasnji Duletov opus bit ce mu jasno da se tu radi o novoj epizodi Grada u mraku /zadnjoj?/ gdje se i baz texta da iscitati sudbina jednog lika druzine s klupe jenog novozagrebackog naselja.
Zalosno je samo to sto Dule taj serijal nije priveo kraju jos prije desetak godina.
Mozda je jedan od razloga i taj sto je kod nas vrlo malo pravih vradnovatelja autorskog stripa.
Ako uopce i postoje.
Vecini su drazi fotografski iscrtani likovi i pozadina u savrsenoj perspektivi ko iz arhitektbiroa.
Pozdrav.
Stef iz Spickovine

dzuka kaže...

slazem se s vecinom toga sto si napisao, stefe iz spickovine. ne razumijem, doduse, potrebu ljudi da napisu svoje misljenje, ali ne i da se potpisu, tj. predstave.
ja ne zelim promjeniti duleta u smislu da on sad pocne crtat dilan dogove i spajdermene. upravo suprotno - zelim da crta to shto crta. i ne mora se to meni uvijek dopasti ili biti razumljivo, ali volio bih vidjeti da radi.
ne znam, mozda i radi, mozda ima tone iscrtanih tabli doma, al ih ja nisam imao prilike vidjeti, a blog mi se cini kao dobro mjesto za to podjeliti sa zainteresiranima, kad vec nema 'flita'.
to sto ima malo vrednovatelja autorskog stripa sigurno nije poticajno, ali ne moze biti ni izgovor. ako si umjetnik, ako imas potrebu stvarati, ne bi se smio osvrtati na (malo)brojnost publike.
al, eto, mozda ocekujem od duleta nesto sto ne bih trebao, ali stekao sam dojam da on zeli crtati (izmedju ostalog) stripove.
ja pak, s druge strane, se nisam nikad zalio kako bih silno htio radit autorske stripove, samo kad bi me netko iscupao iz tih prokletih kandzi mejnstrima.
odabrao sam to raditi u zivotu i sretan sam zbog toga. kada i ako mi to dopizdi, crtat cu nesto drugo. mada sumnjam. iako volim chitati i drugacije stripove od onih kakve crtatam, meni je klasicna naracija jos uvijek najzanimljivija za rad.

Anonimno kaže...

Stovani dzuka, nije istina da se nisam potpisao, a to sto ti moje ime i mjesto boravka, vjerovatno, smatras laznim tvoj je problem. Za mene je to pomalo i uvreda. Meni je strip ljubav od malih nogu i sada u ovim penzionerskim danima smatram da nesto znam. Nisam htio nikoga kuditi jer vas poznajem samo kroz vas rad.
Pozdrav.
Stef iz Spickovine

dzuka kaže...

najiskrenije se ispricavam shto sam vash potpis protumacio kao shalu. mea culpa.

Dan kaže...

Komp mi je u potunom rasulu. Ovo je cetvrti pokusaj posta u posljednja dva dana.
Svodi se na to je najsmjesnije kako se ti i ja Dzuka oko stripa uglavnom odlicno razumijemo.
Iskreno me zasmetalo jer svoju "kritiku" nisi podkrjepio konkretnim(!) argumentima, pa sam i ja u odgovoru mozda pretjerao...

Tihomir Tikulin - Tico kaže...

Izgleda zanimljivo. Ja sam za to da ne sudim dok strip nije u potpunosti gotov, pogotovo ako ne znam ništa o sadržaju. Jedva čekam da vidim finito verziju.