petak, 27. siječnja 2012.

„SOCIJALIZAM I MODERNOST“

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu
02/12/2011 – 05/02/2012
Sve je tu: Nove tendencije u likovnoj umjetnosti, dizajnu, glazbi, arhitekturi , industriji, turizmu, novim medijima (film/tv); pa onda i svi ti predmeti koji su nekad bili dio svakodnevice, a danas su tek prezrene relikvije navodno lošije prošlosti... Kao dio svega toga i ne manje važno (posebno za jedno dijete iz predgrađa) tu je i : Kiosk! Netko od kustosa, (vjerojatno moje generacije), prisjetio se i prepoznao u ovim malim limenim škatulama, (koje valjda ni urbanisti nisu predviđali), najvažnija mjesta informiranja i zabave tog vremena. (Posebno za one koji su voljeli strip, kiosci su bili prozori u svijet; a u ono doba to je značilo više od interneta i svih knjižara danas.)
Svojim sadržajem ova izložba  u Muzeju suvremene umjetnosti otkriva nam jedno vrijeme puno entuzijazma , stvaralačkog zanosa i inaspiracija na svim kreativnim područjima. Valjda je zbog tog zanosa kao i rezultata, danas i ovdje  više manje prešućena.
I tako, ova izložba bacila me  direktno, konkretno i precizno u dane djetinjstva, odrastanja i mladosti. Ovdje je tek nekoliko fotki s izložbe; onih koje se uglavnom tiču ili bi se mogle ticati stripa.






Nema komentara: